عکس ، ماه گرفتگی حلقوی مهرماه را از دست ندهید!

به گزارش مجله بیزبینگ، در 14 اکتبر، 22 مهر ماه، یک ماه گرفتگی حلقوی از غرب ایالات متحده از اورگان تا تگزاس عبور خواهد نمود. پس از آن، نه کشور دیگر را در بر خواهد گرفت، مکزیک، بلیز، گواتمالا، هندوراس، نیکاراگوئه، کاستاریکا، پاناما، کلمبیا و برزیل.

عکس ، ماه گرفتگی حلقوی مهرماه را از دست ندهید!

به گزارش خبرگزاری خبرنگاران، در ایالات متحده، تقریباً 6.6 میلیون نفر در مسیر ماه گرفتگی حلقوی قرار دارند. چند صد میلیون نفر دیگر، در صورت مساعد بودن آب و هوا، شاهد خسوف جزئی خواهند بود. تعداد افرادی که بخش اصلی کسوف را می بینند کم است زیرا تنها دو شهر بزرگ آلبوکرکی و سن آنتونیو در مسیر قرار دارند.

بیشتر بخوانید:

عکس | شبه ماه همسفر هزار ساله زمین؛ در مسیر برخورد با کره خاکی است؟

ثبت نام برای سفر نام ها به دور دست های منظومه شمسی

مانند خسوف کامل، خسوف حلقوی زمانی رخ می دهد که خورشید، ماه و زمین در یک راستا قرار گیرند. اما در این مورد، یا خورشید خیلی نزدیک است یا ماه خیلی دور از زمین است که ماه نمی تواند قرص خورشید را به طور کامل بپوشاند.

ماه گرفتگی یا خُسوف هنگامی روی می دهد که کره ماه در حالت بدر و شرایط مقابله قرار داشته و سایه زمین بر روی آن بیافتد یا به عبارتی ماه وارد مخروط سایه زمین گردد. زمین در حرکت مداری خود به دور خورشید سایه اش را، که در فضا در سمتی مخالف خورشید ممتد است، در پی می کشد. سایه زمین به شکل یک مخروط است که قاعده آن مقطع زمین و طول میانه آن 1٬380٬000 کیلومتر است. طول این سایه، بر اثر تغییر فاصله زمین از خورشید تا حدود 40٬000 کیلومتر نسبت به مبدأ میانه تغییر می نماید.

مدت دوام ماه گرفتگی نسبتاً زیاد است، زیرا قطر مخروط سایه زمین در نقطه ای که ماه از آن می گذرد، در حدود 9٬200 کیلومتر است. اگر ماه مخروط را به طور مرکزی قطع کند، نزدیک به دو ساعت در ماه گرفتگی کامل خواهد بود، زیرا قطر ماه در حدود 3٬500 کیلومتر و سرعت میانه آن 3٬200 کیلومتر در ساعت است. سایه زمین ماه را کاملاً تاریک نمی نماید. حتی وقتی که ماه گرفتگی کامل باشد ماه کاملاً مرئی است، ولی رنگ سرخ بی فروغی جای درخشش عادی آن را می گیرد. این فروغ مختصر معمول نور آفتابی است که از جو زمین به داخل مخروط سایه شکسته شده است. اجزای آبی و بنفش نور آفتاب بر اثر پراکندن در جو زمین، حذف می شوند و مؤلفه های سرخ نورند که قرص ماه را اندکی روشن می نمایند.

منبع: ASTRONOMY.COM

227227

منبع: خبرآنلاین
انتشار: 20 خرداد 1402 بروزرسانی: 20 خرداد 1402 گردآورنده: bizbing.ir شناسه مطلب: 2281

به "عکس ، ماه گرفتگی حلقوی مهرماه را از دست ندهید!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "عکس ، ماه گرفتگی حلقوی مهرماه را از دست ندهید!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید