یک اتفاق شگفت انگیز؛ تقویم اسرارآمیز تمدن باستانی مایا این گونه رمزگشایی شد
به گزارش مجله بیزبینگ، محققان نشان دادند که چگونه حرکت تعداد زیادی از سیارات، با تقویم819 روزه مایاها پیوند خورده است.
چرخه819 روزه تقویم مایاها دهه هاست که دانشمندان را گیج نموده است، اما تحقیقات تازه نشان می دهند که چگونه این تقویم با چرخه های سیاره ای در یک بازه زمانی 45 ساله مطابقت دارد. در اینجا به دیدی بازتر به این تقویم فریبنده که در گذشته بسیاری برای رمزگشایی آن کوشش نموده بودند می پردازیم.
دو محقق دانشگاه تولان، در مطالعه که در مجله Ancient Mesoamerica منتشر شد، تأکید کردند تا زمانی که محققان دیدگاه بازتری نسبت تقویم شمارش 819 روزه نداشته باشند، نمی توانند توضیحی در خصوص آن ارائه نمایند.
نویسندگان این مطالعه می گویند:اگرچه تحقیقات قبلی در پی نشان دادن اتصالات سیاره ای برای تقویم 819 روزه بودند، اما طرح چهار قسمتی و جهت رنگ آن، برای تطابق با دوره های سینودیک سیارات قابل رویت، بسیار کوتاه است. دوره های سینودیک یا چرخه های تکرار شونده در میان اجرام آسمانی، زمان لازم برای بازگشت یک جرم آسمانی به همان نقطه از آسمان است که در آن قرار داشته. با افزایش مدت زمان این تقویم به 20 دوره 819 روزه، الگویی به دست آمد که در آن دوره سینودیک تمام سیارات قابل رویت، متناسب با تمام نقاط تقویم 819 روزه است.
این یعنی تقویم مایاها در یک بازه 45 ساله کار می نموده و نحوه رمزگذاری آنها در این تقویم، دانشمندان را شگفت زده نموده است.
با اینکه در فرهنگ مایاهای باستان تقویم های گونانی وجود داشته، اما این تقویم 819 روزه که در متون هیروگلیفی مایاها کشف شده است، دانشمندان را گیج نموده بود. محققان مدت ها بر این باور بودند که این تقویم مرتبط به دوره های سینودیکی سیارات کلیدی و مهم است. با این وجود، هر سیاره حرکتی متفاوت دارد و تطبیق حرکت چندین سیاره در یک بازه 819 روزه کاری منطقی نیست.
اما زمانی که به این تقویم در طول مدت 16380 روز(یعنی مجموع 20 جدول زمانی 819 روزه و تقریبا برابر با 45 سال) نگاه کنید، منطقی به نظر می رسد.
سیاره عطارد همواره نقطه آغاز این خط زمانی پیچیده بود. زیرا دوره سینودیک آن 117 روز است و این به خوبی با 819 روز مطابقت دارد. اما با توسعه جدول زمانی و رساندن آن به 20 چرخه 819 روزه، تقریبا می توانیم دوره سینودیک همه سیارات مهم را در این تقویم قرار دهیم.
مریخ نقطه انتهایی این جدول زمانی است. زیرا دوره سینودی آن 780 روز است و با 21 دوره دقیقا برابر با 16380(یعنی با 20 چرخه 819 روزه) مطابقت دارد. سیاره زهره برای مطابقت با پنج شماره 819 روز، به هفت دوره احتیاج دارد. زحل با 13 دوره منطبق با شش شماره 819 روزه است. و نهایتا مشتری با 39 دوره به 19 بار شمارش 819 روز رسید.
نویسندگان این تحقیق می گویند:ستاره شناسان مایایی که تقویمی با شمارش 819 روز را ایجاد نموده بودند، به جای محدود کردن خود به یک سیاره، با در نظر گرفتن یک سیستم تقویمی بزرگتر، برای پیش بینی تمام دوره های سینودی سیاره های قابل رویت و نقاط تناسب آنها با چرخه هایشان در تزول کین(Tzolkin یا چرخه مقدس، تقویمی است که 260 روز دارد) و تقویم مایاها استفاده کردند.
منبع: خبرآنلاین
منبع: فرادید