20 غذای خوشمزه شمال ایران

به گزارش مجله بیزبینگ، در معروفیت و خوشمزگی غذاهای گیلان و انواع خورشت شمالی همین بس که گیلان به عنوان شهر خلاق غذا در یونسکو ثبت شده است. غذاهای مازندارن نیز بسیار خوشمزه و متنوعند. همین موضوع سبب شد در این مطلب به غذاهای شمال ایران (گیلان و مازندران) بپردازیم. تنوع و سالم بودن از ویژگی های غذاهای شمال است.

20 غذای خوشمزه شمال ایران

1. باقلاقاتق

با شنیدن غذاهای شمال و غذاهای گیلان ناخودآگاه ذهنمان به سمت باقلاقاتق می رود. این غذا در این منطقه به وفور پخته می شود و در میان گردشگران نیز بسیار پرطرفدار است. مواد اصلی باقلاقاتق، غذای محبوب گیلانی ها باقلای رشتی، سیر، تخم مرغ و شوید است.

2. اناربیج

اناربیج مخصوص شب یلدا است. این غذا ظاهری شبیه فسنجان دارد. اناربیج از رب انار، گردو، سبزی قورمه و گوشت چرخ نموده تهیه می شود. برای پختن و جا افتادت این غذای اصبل گیلانی چند ساعت زمان ضروری است.

3. کال کباب

شاید با شنیدن نام این غذای گیلانی فکر کنید با نوعی کباب روبرو هستید. اما در کال کباب خبری از کباب و حتی گوشت نیست. این غذا از ترکیب بادمجان کبابی، گردو، انار، چوچاق (نوعی سبزی محلی) و سیر پخته می شود. این مواد کوبیده شده و با هم ترکیب می شوند.

4. سیر واویج

سیر واویج دیگر غذای گیلانی است که اغلب کنار برنج و ماهی شور سرو می شود. سیر واویج در فصل زمستان و رویش برگ سیر زیاد پخته می شود. مواد اصلی این غذا، برگ سیر، ادویه و تخم مرغ است.

5. ناز خاتون

بادمجان نیز مانند سیر و تخم مرغ در غذاهای شمال زیاد استفاده می شود. نازخاتون نوعی ترشی شمال است که طعم بادجان کبابی آن را از یاد نخواهید برد. اصلی ترشی ناز خاتون بادمجان کبابی، گوجه فرنگی، پیاز، آبغوره، نعنا و رب انار است.

6. کدو بره

در میان غذاهای شمال، کدوبره غذایی سبک و ساده است. برای کسانی که زیاد وقت آشپزی ندارند، هم چنین کسانی می خواهند لاغر شوند، کدوبره پیشتهاد خوبیست. مواد اصلی این غذا سیب زمینی، کدو سبز، گوجه فرنگی،سیر و تخم مرغ است. این غذای ساده پیشنهاد خوبی برای سفره های شما نیز می تواند باشد.

7. آغوز مسما

آغوز مسما غذای مقوی شمال را امتحان کنید. این غذا که از گوشت اردک، پیاز سرخ شده، آب، شکر، رب انار، گردو و انار پخته می شود بسیار لذیذ است. خورشت جا افتاده و خوشمزه آغوز مسما را در کنار برنج میل می نمایند.

8. شامی

اصالت شامی، غذای خوشمزه گیلانی، به رودبار باز می شود. راز خوشمزگی شامی رودبار استفاده از سبزی های معطر است. شمالی ها گوشت چرخ نموده را با سبزیجات معطر ترکیب می نمایند و به همراه گوجه فرنگی و روغن می پزند. این غذای خوشمزه کنار برنج شمال بسیار خوشمزه است.

9. ترشه تره

ترشه تره واقعا ترش است. اگر به طعم های ترش علاقه دارید در سفر به گیلان حتما این غذا در فهرست تان قرار دهید. این غذای خوشمزه گیلانی از تخم مرغ، سیر، خالواش، اسفناج و انواع سبزی ها مثل گشنیز، جعفری، نعنا و شوید پخته می شود. در انتها نیز مقداری آب نارنج به این غذا اضافه می نمایند.

10. کباب ترش

یکی از ناب ترن غذاهای گیلان به خصوص رشت، کباب ترش است. گوشت تازه را با سیر، سبزیجات تازه، گردو، فلفل و رب انار طعم دار می نمایند. چند ساعت گوشت را در این ترکیب استراحت داده و در نهایت آن را روی زغال کباب می نمایند.

11. شوید قورمه

مراحل تهیه شوید قورمه، غذای خوشمزه گیلان: شوید تازه و خرده شده را تفت داده به آن گوجه سبز و لوبیا اضافه می نمایند. سپس گوشت را اضافه نموده و صبر می نمایند تا خورشت جا بیفتد. طعم شوید قورمه را در گیلان از یاد نخواهید برد.

12. میرزا قنامی

در میان غذاهای شمال ایران نام میرزا قنامی را زیاد شنیده اید. بادمجان کبابی، گوجه فرنگی، سیر، تخم مرغ، ادویه و رب گوجه فرنگی جزو مواد اصلی میرزا قنامی است. راهی گیلان که شدید راز خوشمزگی میرزاقنامی را بپرسید.

13. آلو مسما

آلو مسما غذای خوشمزه رشت است. این غذا با بیشتر سلیقه ها جور در می آید. آشپزان رشتی مرغ یا مرغابی را می پزند، سپس با پیاز سرخ شده، رب، آلو و ادویه تفت می دهند. سپس آب مرغ را به آن اضافه نموده و می پزند. در نهیات این خورشت را با بادمجان و گوجه های سرخ شده تزیین می نمایند.

14. مالابیج

در سفر به شمال، اگر دل تان غذاهای دریایی خواست، مالابیج را امتحان کنید. مالابیج هم در مازندران و هم در گیلان پخته می شود. مالابیج ماهی سفید شکم پری است که از ترکیب رب انار، سبزیجات، گردو پر می شود. این ماهی شکم پر را روی زغال کباب می نمایند. البته بعضی آن را در فر می پزند.

15. مرغ ترش

در منوی غذاهای شمال مرغ ترش را زیاد می بینید. این خورشت خوشمزه هواداران بی شماری دارد. پیشنهاد می کنیم در سفر به شمال حتما سبزی مخصوص مرغ ترش را خریداری کنید و با انجام مراحل زیر، این غذا را به وعده هایتان اضافه کنید. ابتدا مرغ را با سیر و پیاز سرخ کنید. سپس ادویه، سبزیجات مخصوص، لپه، آب و آب نارنج را به آن اضافه کنید. 10 دقیقه مانده به اینکه غذا حاضر شود، دو تخم مرغ در آن بشکنید.

16. اسپناساک

شاید باورتان نشود با اسفناج چنین غذای خوشمزه ای پخته شود. با ترکیب گوشت، اسفناج تازه، سبزیجات معطر، سیر، نعنا، پیاز و هویج این غذای خوشمزه شمالی پخته می شود.

7. بشته واش

در میان غذاهای خوشمزه شمال باید به بشته واش اشاره نمود. بشته واش نوعی آش است. این آش که از اسفناج، عدس، سیر، پیاز و زیره سبز درست می شود پیشنهادی ویژه برای یک عصرانه لذیذ در روزهای سرد زمستان است.

18. کئی پلا

اغلب غذاهای شمال ترش مزه اند. اما کئی پلا مزه نسبتا شیرینی دارد. علت آن استفاده از کدو است. از مواد اصلی این غذا می توان به گوشت چرخ نموده، کدوی رنده شده، پیاز، زیره، برنج و کره محلی اشاره نمود.

19. ناردونی

ناردونی به معنی دانه های انار، نام یکی از معروف ترین غذاهای شمال است. این غذا از انار، سیر، پیاز، رب انار و مرغ پخته می شود. دانه های انار و لعاب خورشت ناردونی واقعا وسوسه انگیز است.

20. اسفناج مرجی

طعم انار و اسفناج کنار هم فوق العاده است. سالاد اسفناج را شاید خورده باشید. اسفناج مرجی نیز از ترکیب اسفناج و انار پخته می شود. مواد اصلی این غذا، اسفناج پخته، عدسی، سیر، انار ترش است.

تهیه و تدوین: تحریریه خبرنگاران

لطفا در نشر دانسته های خود کوشا باشید.

برداشت و استفاده غیرتجاری از مطالب این وب سایت، حتی بدون ذکر منبع آزاد است.

منبع: دالاهو
انتشار: 10 دی 1401 بروزرسانی: 10 دی 1401 گردآورنده: bizbing.ir شناسه مطلب: 2209

به "20 غذای خوشمزه شمال ایران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "20 غذای خوشمزه شمال ایران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید