آموزش مرغ سوخاری پفکی با خمیر بنیه

به گزارش مجله بیزبینگ، مرغ سوخاری با خمیر بنیه یکی از خوشمزه ترین روش های پخت مرغ سوخاری پفکی به روش رستورانی است. خمیر بنیه نوعی خمیر پفکی و سبک است که برای سوخاری کردن مواد غذایی مختلف مثل ماهی، میگو، مرغ و سبزیجات استفاده می گردد. استفاده از این خمیر باعث می گردد روی سطح غذا ترد و طلایی شده و داخل آن، نرم و آبدار باشد. در این مقاله از در ما طرز تهیه مرغ سوخاری با خمیر بنیه، نکات و رازهای خوشمزه شدن مرغ سوخاری با خمیر بنیه را به شما آموزش خواهیم داد.

آموزش مرغ سوخاری پفکی با خمیر بنیه

طرز تهیه مرغ سوخاری با خمیر بنیه در یک نگاه

برای تهیه مرغ سوخاری با خمیر بنیه، می توانید تکه های مرغ را مزه دار کنید و استراحت دهید یا مرغ ها را با پیاز، سیر، ادویه های معطر و اندازهی آب، بپزید. برای درست کردن خمیر بنیه، تخم مرغ ها را هم بزنید و به آن دلستر و ادویه های معطر اضافه کنید. سپس آرد و بیکینگ پودر را اضافه کنید تا یک مایه خمیری با غلظت ماست چکیده، به دست بیاید. خمیر را یک ساعت در یخچال استراحت دهید. در آخر، مرغ های آبپز یا مزه دار شده را در خمیر بنیه بزنید و در روغن داغ سرخ کنید.

شما می توانید اندازه مواد اولیه، مراحل و جزییات طرز تهیه مرغ سوخاری با خمیر بنیه را در این مطلب بخوانید.

مواد لازم برای تهیه مرغ سوخاری با خمیر بنیه

مواد اولیهاندازه مورد احتیاج
آرد سفید1 لیوان فرانسوی دسته دار
دلستر یا ماءالشعیر1 لیوان فرانسوی دسته دار
تخم مرغ2 عدد
بیکینگ پودر1 قاشق چای خوری
پودر سیر، فلفل سیاه و آویشنبه اندازه دلخواه

مواد لازم برای تهیه مرغ سوخاری

مواد اولیهاندازه مورد احتیاج
ران مرغ (یا سینه مرغ)5 عدد (یا 2 عدد)
برگ بو2 عدد
پیاز1 عدد کوچک
سیر1 حبه
زردچوبه، نمک و فلفل سیاهبه اندازه لازم
روغن سرخ کردنیبه اندازه کافی
سس دلخواهبرای سرو با مرغ سوخاری

مدت زمان آماده سازی و استراحت مواد اولیه: 1 ساعت

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت مرغ سوخاری با خمیر بنیه: 20 دقیقه

مراحل طرز تهیه مرغ سوخاری پفکی با خمیر بنیه

درست کردن مرغ سوخاری با خمیر بنیه باعث ترد و خوشمزه بافت مرغ شده و برای مهمانی ها و دورهمی ها هم گزینه خوبی است. در ادامه مرحله به مرحله طرز تهیه مرغ سوخاری با خمیر بنیه را به ترتیب زیر دنبال کنید.

مرحله اول: مواد خمیر بنیه را آماده کنید

در ابتدا برای ، تخم مرغ ها را در یک کاسه با سایز مناسب بشکنید و با قاشق آنها را هم بزنید تا سفیده و زرده با هم مخلوط شوند و از لختگی دربیایند. می توانید زرده و سفیده را جدا کنید و فقط سفیده تخم مرغ را در تهیه خمیر بنیه بهره ببرید. آرد را هم جداگانه 2 بار الک کنید تا هم ناخالصی های آن گرفته شده و هم لطیف گردد.

در صورت تمایل می توانید آرد و تخم مرغ را به روش های خرید و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله دوم: مواد خمیر بنیه را با هم ترکیب کنید

در ادامه، به تخم مرغ های زده شده، دلستر یا ماء الشعیر و پودر سیر، پودر آویشن و فلفل سیاه را اضافه کنید و دوباره هم بزنید تا یک مایه روان داشته باشید. آرد را طی چند مرحله و به تدریج به مخلوط تخم مرغی اضافه کنید و بعد از هر بار افزودن آرد، مواد را هم بزنید تا آرد گلوله گلوله نگردد و به خوبی با مایه دلستر، جمع گردد. در آخر، بیکینگ پودر را هم اضافه کنید و هم بزنید تا در مایه خمیر بنیه، پخش گردد.

برای خرید انواع دلستر لیمویی یا کلاسیک، بیکینگ پودر و انواع ادویه معطر غذا به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید اقدام کنید.

مرحله سوم: خمیر بنیه را استراحت دهید

در آخر، بعد از اضافه کردن بیکینگ پودر، زیاد خمیر را هم نزنید. مواد خمیر که یکدست شد، روی ظرف را با سلفون یا پلاستیک فریزری بپوشانید و به مدت 1 ساعت در یخچال بگذارید تا خمیر کمی پفدار گردد.

مرحله چهارم: تکه های مرغ را آماده کنید

در فاصله ای که خمیر بنیه در حال آماده شدن است، سینه یا ران مرغ را بشویید و آبکش کنید. اگر از ران یا کتف مرغ استفاده می کنید، پوست آن را جدا کنید. اگر از سینه مرغ استفاده می کنید، بهتر است از پهنا آن را برش دهید تا ضخامت مرغ کم گردد. سپس مرغ را در یک قابلمه بگذارید. پیاز را پوست بگیرید و درشت خرد کنید. پیاز را در قابلمه بریزید.

انواع قسمت های گوشت مرغ و مرغ کامل را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.

مرحله پنجم: مرغ را آبپز کنید

سپس در این مرحله از طرز تهیه مرغ سوخاری با خمیر بنیه، برگ بو، سیر پوست کنده، فلفل سیاه، زردچوبه و نمک را به قابلمه اضافه کنید و به اندازه ای که یک بند انگشت روی مرغ ها را بپوشاند، آب اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت بگذارید تا آب آغاز به جوشیدن کند. کف های سفید روی سطح آب را بگیرید و دور بریزید. سپس درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید، تکه های مرغ به مدت نیم ساعت آبپز گردد.

مرحله ششم: مرغ ها را در خمیر بنیه بزنید

بعد از استراحت کردن خمیر بنیه برای سوخاری و آماده شدن آن، خمیر را از یخچال بیرون بیاورید. پوشش روی ظرف را بردارید و خمیر را کمی هم بزنید. مرغ ها که پختند، آنها را از عصاره مرغ بیرون بیاورید و اجازه دهید کمی از دما بیفتند. سپس تکه های مرغ را در خمیر بزنید تا همه قسمت های مرغ به خمیر آغشته گردد.

مرحله هفتم: مرغ سوخاری با خمیر بنیه را سرخ کنید

در یک تابه عمیق و کوچک، اندازهی روغن سرخ کردنی بریزید و روی حرارت بگذارید تا روغن کاملا داغ گردد. سپس تکه های مرغ آغشته به خمیر را به آرامی در روغن قرار دهید. یک سمت مرغ ها که سرخ شد، سمت دیگر مرغ ها را سرخ کنید تا طلایی گردد.

روغن سرخ کردنی را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.

مرحله آخر: مرغ سوخاری با خمیر بنیه را سرخ کنید

کف یک بشقاب را دستمال کاغذی یا دستمال حوله ای بیندازید و هر تکه مرغ که طلایی و سرخ شد، روی دستمال بگذارید تا روغن اضافی آن، به دستمال جذب گردد. سپس مرغ های سوخاری را با انواع سس غذا () می توانید سرو کنید.

انواع سس را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید بخرید.

روش تهیه مرغ سوخاری در فر با خمیر بنیه

برای طرز تهیه مرغ سوخاری رژیمی با خمیر بنیه، مرغ را مانند روش بالا آبپز کنید یا تکه های مرغ را با ادویه های معطر، مزه دار کنید. خمیر را هم درست نموده و استراحت دهید. فر را روشن و روی دمای 180 درجه سانتی گراد، به مدت 15 دقیقه گرم کنید. سپس کف یک سینی فر را کاغذ روغنی بیندازید. مرغ ها را در خمیر بنیه بزنید تا همه قسمت ها آن، کاملا به خمیر آغشته شوند.

تکه های مرغ را با کمی فاصله از هم، روی کاغذ روغنی بگذارید و روی آنها، با اسپری روغن، کمی روغن اسپری کنید. سپس سینی حاوی مرغ ها را در فر بگذارید و 20 تا 30 دقیقه بپزید. بعد از 15 دقیقه، مرغ ها را برگردانید تا سمت دیگر آن هم بپزد. در 2 دقیقه پایانی پخت، گریل فر را هم روشن کنید. بعد از طلایی شدن روی مرغ های سوخاری، آنها را از فر بیرون بیاورید و با سس دلخواه خود سرو کنید.

نکات مهم در طرز تهیه مرغ سوخاری با خمیر بنیه

  • از مرغ بدون پوست برای تهیه مرغ سوخاری با خمیر بنیه بهره ببرید.
  • برای تهیه خمیر بنیه از آرد سفید یا آرد تمپورا بهره ببرید. اگر از آرد تمپورا استفاده می کنید، احتیاجی به استفاده از تخم مرغ نیست.
  • استفاده از تخم مرغ باعث پف بیشتر خمیر بنیه می گردد، می توانید از سفیده تخم مرغ به تنهایی بهره ببرید.
  • اندازه غلظت خمیر بنیه، باید به اندازه ماست یا حلیم باشد؛ یعنی نه خیلی سفت و نه خیلی شل و روان.
  • غلظت خمیر بنیه با تغییر اندازه آرد و دلستر می توانید تنظیم کنید.
  • برای خوشمزه تر شدن خمیر بنیه، می توانید از کمی زعفران دم نموده هم بهره ببرید.
  • خمیر بنیه را باید به مدت 45 دقیقه تا 1 ساعت بعد از آماده کردن، در یخچال قرار دهید. سرد شدن خمیر، باعث پف بیشتر خمیر می گردد.
  • برای سوخاری کردن مرغ، ماهی، میگو، قارچ، حلقه های پیاز، گل کلم، سیب زمینی و … می توانید آنها را در خمیر بنیه بزنید و در روغن داغ سرخ کنید.
  • برای طرز تهیه مرغ سوخاری با خمیر بنیه در سرخ کن بدون روغن، بعد از آماده کردن مرغ ها و آغشته کردن آنها به خمیر بنیه، مرغ ها را به مدت 20 دقیقه در سرخ کن بدون روغن بگذارید و درجه آن را برای سوخاری کردن تنظیم کنید. بعد از 10 دقیقه، درب سرخ کن را باز نموده و آن را زیر و رو کنید.

بیشتر بخوانید:

انواع خمیر بنیه برای درست کردن مرغ سوخاری و سایر انواع سوخاری

خمیر بنیه انواع مختلفی دارد و بسته به مواد به کار رفته در طرز تهیه خمیر بنیه، هم بافت و هم طعم متفاوتی پیدا می نماید. رایج ترین انواع خمیر بنیه شامل موارد زیر می گردد:

1- خمیر بنیه با دلستر: این نوع خمیر بنیه با دلستر ساده یا لیمویی درست می گردد و بافت تردتر و پف بیشتری به مواد سوخاری می دهد.

2- خمیر بنیه با شیر: ترکیب آرد گندم، آرد ذرت و شیر، باعث ایجاد خمیری لطیف و سبک می گردد که برای سوخاری کردن مرغ و سبزیجات مناسب است.

3- خمیر بنیه با سفیده تخم مرغ: در این روش، سفیده تخم مرغ زده شده با دلستر و آرد ترکیب می گردد تا خمیر پفکی و سبکی برای سوخاری کردن مواد غذایی باشد.

4- خمیر بنیه کلاسیک: نوع کلاسیک خمیر بنیه شامل ترکیب آرد، تخم مرغ، آب گازدار و ادویه های مختلف بوده که برای تهیه انواع سوخاری ها مناسب است.

5- خمیر بنیه با زعفران: در این نوع خمیر بنیه، کمی زعفران دم نموده به خمیر بنیه اضافه می گردد تا عطر، طعم و رنگ خاصی به مواد سوخاری بدهد.

فوت و فن های خوشمزه شدن مرغ سوخاری با خمیر بنیه

برای پفکی شدن خمیر بنیه چه کنیم؟

1- استفاده از بیکینگ پودر یا جوش شیرین باعث پفکی شدن خمیر بنیه می گردد.

2- بعد از اضافه کردن بیکینگ پودر، مواد خمیر بنیه را زیادی هم نزنید تا خاصیت خود را از دست ندهد.

3- سفیده یا خود تخم مرغ را که به خمیر بنیه اضافه می کنید، باید به خوبی هم بزنید.

4- خمیر بنیه را به مدت 1 ساعت استراحت دهید.

5- از نمک در تهیه خمیر بنیه استفاده نکنید. استفاده از خمیر، باعث خوابیدن پف آن می گردد.

6- اگر در زمان سرخ کردن مرغ سوخاری با خمیر بنیه، روغن کم باشد یا به اندازه کافی داغ نباشد، خمیر بنیه پف نمی نماید.

برای مغز پخت شدن مرغ سوخاری با خمیر بنیه چه کنیم؟

1- برای اینکه مرغ سوخاری با خمیر بنیه مغزپخت گردد، ضخامت مرغ را کمتر در نظر بگیرید.

2- مرغ را روی حرارت ملایم سوخاری کنید تا مغز آن بپزد.

3- اگر ضخامت مرغ زیاد است یا تکه های مرغ بزرگ هستند، آنها را آبپز کنید.

برای مصرف کمتر روغن تهیه سوخاری با خمیر بنیه چه کنیم؟

1- اجازه دهید روغنی که سوخاری را در آن سرخ می کنید، داغ گردد.

2- از روغن های کم چرب مثل روغن آفتابگردان یا کانولا برای سرخ کردن مرغ بهره ببرید.

3- مرغ سوخاری را بعد از سرخ کردن روی دستمال حوله ای بگذارید تا روغن اضافی آن گرفته گردد.

منبع: افق کوروش
انتشار: 27 اردیبهشت 1404 بروزرسانی: 27 اردیبهشت 1404 گردآورنده: bizbing.ir شناسه مطلب: 2455

به "آموزش مرغ سوخاری پفکی با خمیر بنیه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آموزش مرغ سوخاری پفکی با خمیر بنیه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید