طرز تهیه کماج تابه ای به روش مازندرانی فقط در 20 دقیقه

به گزارش مجله بیزبینگ، چطور در تابه کماج درست کنیم؟ کماج یا کماچ یک شیرینی قدیمی و سنتی ایرانی است که اصالت آن به شمال کشور و مازندران به خصوص شهر بابل برمی گردد و در قدیم به عنوان شیرینی شب عید در اغلب شهرهای مازندران پخته می شد. این شیرینی ساده و خوشمزه با ترکیب آرد سفید یا آرد گندم و آرد برنج، در تابه و روی حرارت گاز به راحتی آماده می گردد و احتیاجی به لوازم شیرینی پزی و فر ندارد. این شیرینی سه سوته را بسیار سریع می توان تهیه کرد و در میان وعده به همراه چای و یا برای پذیرایی از مهمانان از آن استفاده کرد. در این مقاله از در به آموزش طرز تهیه کماج تابه ای به روش قدیمی و بدون احتیاج به کیک پز می پردازیم و نکات مهم در طرز تهیه و فوت و فن های خوشمزه تر شدن کماچ را نیز به شما می گوییم.

طرز تهیه کماج تابه ای به روش مازندرانی فقط در 20 دقیقه

مواد لازم برای تهیه کماج تابه ای پفدار به روش مازندرانی

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
تخم مرغ2 عدد
آرد سفیدنصف لیوان فرانسوی دسته دار
آرد برنجنصف لیوان فرانسوی دسته دار
شیرنصف لیوان فرانسوی دسته دار
شکرنصف لیوان فرانسوی دسته دار
ماست2 قاشق غذاخوری
گلاب2 قاشق غذاخوری
زعفران (دم نموده غلیظ)1 قاشق غذاخوری
بیکینگ پودر1 قاشق مرباخوری
وانیلنوک قاشق چای خوری
چای و دمنوشبرای سرو کماج تابه ای

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 5 دقیقه

مدت زمان لازم جهت تهیه کماج تابه ای: 20 دقیقه

مراحل طرز تهیه کماج تابه ای مازندرانی و بابلی

برای داشتن یک کماج تابه ای پف دار با خمیر آرد گندم به روش مازندرانی و بابلی و بدون احتیاج به کیک پز به روش قدیمی مطابق مراحل زیر عمل کنید. پیش از آغاز به کار تمام مواد یخچالی مثل ماست، شیر و تخم مرغ را حداقل 30 دقیقه قبل از یخچال بیرون بگذارید تا هم دما با محیط شوند.

مرحله اول: تخم مرغ و ماست را هم بزنید

تخم مرغ ها را در یک ظرف مناسب بشکنید. سپس ماست را به آن اضافه کنید. تخم مرغ و ماست را به وسیله همزن دستی و یا با چنگال خوب هم بزنید تا تخم مرغ از حالت لختگی در بیاید و با ماست به خوبی مخلوط گردد و مواد یکدست شوند.

می توانید برای تهیه تخم مرغ و ماست به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله دوم: شیر و شکر را اضافه کنید

در دومین مرحله از طرز تهیه کماج تابه ای و قدیمی، باید شیر و شکر را به مخلوط ماست و تخم مرغ اضافه کنید. در این مرحله نیز مواد را با همزن و یا چنگال به خوبی هم بزنید تا جایی که یک مایه یکدست درست گردد.

می توانید برای تهیه شیر و شکر به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله سوم: آرد را الک و به مایه کماج اضافه کنید

آرد برنج و آرد سفید را باید سه بار الک کنید تا نرم و لطیف گردد. مخلوط هر دو آرد را بعد از سه بار الک کردن به تدریج به مایه کماج اضافه کنید و همزمان با اضافه کردن آرد مرتب مایه را هم بزنید.

ترجیحا برای هم زدن آرد و دیگر مواد از لیسک بهره ببرید. هم زدن آرد در این مرحله از طرز تهیه کماج تابه ای باید با دقت و حوصله و به صورت دورانی انجام گردد تا هیچ گلوله ای درون مایه باقی نماند.

می توانید برای تهیه آرد برنج و آرد سفید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله چهارم: طعم دهنده ها را به مایه کماج اضافه کنید

طعم دهنده ها شامل، گلاب، وانیل، بیکینگ پودر و زعفران دم نموده را به مایه کماج اضافه کنید و با لیسک خوب هم بزنید تا عطر و طعم مواد به خورد هم بروند.

می توانید برای تهیه گلاب، وانیل، بیکینگ پودر و زعفران به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله پنجم: کماج تابه ای را سرخ کنید

یک تابه با سایز مناسب انتخاب کنید و روی حرارت قرار دهید. میزان کافی از روغن سرخ کردنی را به تابه اضافه کنید و اجازه دهید تا تابه و روغن روی حرارت به خوبی گرم شوند.

سپس با یک ملاقه میزانی از مایه کماج را در تابه بریزید. بلافاصله بعد از ریختن مایه کماج داخل تابه حرارت را کم کنید و درب تابه را ببندید و اجازه دهید تا کماج پف کند. سپس درب تابه را بردارید و کماج را برگردانید تا سمت دیگرش نیز سرخ گردد. در این مرحله درب تابه باید باز بماند تا پف کماج نخوابد.

این کار را تا تمام شدن مایه کماج ادامه دهید و یکی یکی تمام کماج ها را سرخ کنید.

می توانید برای تهیه انواع روغن سرخ کردنی به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله آخر: کماج تابه ای مازندرانی را تزیین و سرو کنید

بعد از آنکه دو سمت کماج سرخ شدند، کماج پف دار را در یک ظرف مناسب سرو کنید. از پودر پسته و پودر نارگیل برای تزیین آن می توانید بهره ببرید. کماج تابه ای شما آماده است، آن را در کنار چای، دمنوش و به عنوان میان وعده نوش جان کنید.

نکات مهم در طرز تهیه کماج تابه ای به روش سنتی مازندرانی

  • آرد مورد استفاده را حتما پیش از مخلوط کردن الک کنید، در غیر این صورت دانه های آرد به هم می چسبند و گلوله گلوله می شوند.
  • تمام مواد مورد استفاده در کماج تابه ای را 30 دقیقه تا یک ساعت قبل از پخت بیرون بگذارید تا مواد به دمای اتاق برسند و همه، هم دما شوند.
  • اگر می خواهید کماج را به صورت رژیمی درست کنید، می توانید از ماهیتابه رژیمی و یا دستگاه ساندویچ ساز و کیک پز هم بهره ببرید. برای طرز تهیه کماج در ماهیتابه رژیمی و یا دستگاه ساندویچ ساز و کیک پز کافی است کف آنها را با روغن کمی چرب کنید تا مایه کماج به آن نچسبد.
  • می توانید از میزان کمتری شکر بهره ببرید و نان کماج را به همراه مربا و در وعده صبحانه میل کنید.
  • برای آنکه کماج بافت خوبی پیدا کند باید از تخم مرغ مرغوب و تازه در طرز تهیه کماج تابه ای بهره ببرید.
  • از شعله پخش کن زیر تابه بهره ببرید تا کماج در فرصت کافی بپزد بدون آنکه بسوزد.
  • حتما از تابه نچسب بهره ببرید تا مواد کماج به کف تابه نچسبد.
  • در بعضی شهرها هم کماج را با خمیر نانوایی درست می نمایند اما روش تهیه کماج قدیمی به این روش ساده تر و سریع تر است.
  • آرد برنج جایگزین ندارد اما می توانید به جای آرد سفید از آرد گندم در طرز تهیه کماج تابه ای بهره ببرید.
  • طرز تهیه کماج قدیمی در شهرهای مختلف ایران از جمله اصفهان رواج دارد که همه مراحل یکسان و مشابهی دارند.

فوت و فن های خوشمزه شدن کماج تابه ای به روش اصلی

اگر مایه کماج بیش از میزان رقیق شد چه کار باید کرد؟

مایه کماج دقیقا مانند مایه کیک باید غلیظ باشد. اگر فکر می کنید مایه کماج رقیق است حتما میزانی آرد به آن اضافه کنید و غلظتش را بسنجید.

آیا احتیاج است در طرز تهیه کماج تابه ای به مایه کماج استراحت داده گردد؟

مایه کماج احتیاجی به استراحت ندارد. استراحت خمیر معمولا برای خمیرهای نان به کار می رود، آن هم برای اینکه خمیر فرم پذیری بهتری پیدا کند و عمل چانه گیری خمیر بهتر انجام گردد.

محصولات مرتبط

بیکینگ پودر پت صادراتی 140 گرم گلها

57,900 تومان 68,950 تومان 16% تخفیف

وانیل خرس نشان اصل 3 گرمی گلها

38,900 تومان 45,800 تومان 15% تخفیف

نمک تصفیه شده خوراکی یددار سلفونی 1000گرمی فردینه

10,900 تومان 12,900 تومان 16% تخفیف

نمک تصفیه شده خوراکی یددار سلفونی 2500 گرم تابان

30,900 تومان 35,000 تومان 12% تخفیف

زعفران یک گرمی نوین زعفران

170,900 تومان 230,000 تومان 26% تخفیف

آرد سفید گندم 900 گرمی زر

29,500 تومان 29,800 تومان 1% تخفیف

نشاسته گل سلفونی 50گرمی گلها

19,700 تومان 19,950 تومان 1% تخفیف

آرد برنج 200 گرم ترخینه

39,900 تومان 48,200 تومان 17% تخفیف

آرد نخودچی 200 گرم ترخینه

45,900 تومان 53,800 تومان 15% تخفیف

آرد سفید 500 گرمی تک

24,500 تومان 24,900 تومان 2% تخفیف

قند شکسته 5 کیلویی زرین البرز

234,900 تومان 375,000 تومان 37% تخفیف

شکر 1 کیلویی نیک گوهر

33,700 تومان 33,900 تومان 1% تخفیف

شیر نایلونی کم چرب 800 گرمی ESL با ماندگاری طولانی

16,100 تومان 20,000 تومان 20% تخفیف

پگاه D3 ماست پرچرب 900 گرم ویتامین

32,900 تومان 36,400 تومان 10% تخفیف

تخم مرغ 20 عددی شقایق سرخه سار

91,600 تومان

تخم مرغ بسته بندی 6 عددی تلاونگ

27,480 تومان

گلاب 650میلی لیتری نادر

91,900 تومان 115,000 تومان 20% تخفیف

گلاب پت 430 گرمی ربیع

74,900 تومان 79,500 تومان 6% تخفیف

منبع: افق کوروش
انتشار: 10 مرداد 1403 بروزرسانی: 10 مرداد 1403 گردآورنده: bizbing.ir شناسه مطلب: 2343

به "طرز تهیه کماج تابه ای به روش مازندرانی فقط در 20 دقیقه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کماج تابه ای به روش مازندرانی فقط در 20 دقیقه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید