طرز تهیه ترشی آلبالو با سرکه سفید به ساده ترین روش
به گزارش مجله بیزبینگ، ترشی آلبالو یکی از انواع ترشی های محبوب در ایران است که طعم ترش و شیرین آن بسیار لذیذ است. اگر می خواهید ترشی آلبالوی خوش طعم و خوش رنگی درست کنید، با استفاده از سرکه سفید و چند ادویه ساده می توانید این ترشی را در خانه تهیه کنید و از خواص آلبالو استفاده کنید. طرز تهیه ترشی آلبالو با سرکه سفید را در ادامه مطالعه کنید.
مواد لازم برای تهیه ترشی آلبالو با سرکه سفید
- آلبالو به میزان لازم
- نمک به میزان لازم
- سرکه سفید به میزان لازم
طرز تهیه ترشی آلبالو با سرکه سفید
1. آماده کردن آلبالوها و شیشه ترشی
اولین مرحله از طرز تهیه ترشی آلبالو با سرکه سفید این است که آلبالوها را پاک کنید. برای این کار آلبالوها را به دقت بشویید و ساقه و دم آنها را جدا کنید. سپس، آنها را به آرامی در یک صافی بریزید تا آب اضافی آنها گرفته گردد. بعد شیشه ها را استریل کنید. برای این کار هم شیشه های مورد نظر برای ترشی را به طور کامل بشویید و با آب جوش به مدت 10 دقیقه بجوشانید تا کاملا استریل شوند. درب شیشه ها را هم به طور جداگانه بجوشانید.
2. ترشی انداختن آلبالوها
اکنون و در این مرحله از طرز تهیه ترشی آلبالو با سرکه سفید، آلبالوها را در شیشه های استریل شده بریزید. بعد در یک قابلمه، سرکه، آب، نمک، گلپر، هل و میخک را مخلوط کنید. مخلوط را روی حرارت ملایم قرار دهید و به جوش بیاورید سپس بگذارید تا مایع خنک گردد و در نهایت محلول سرکه خنک را روی آلبالوها در شیشه ها بریزید. مراقب باشید که شیشه ها لبریز نشوند. در نهایت شیشه ها را محکم ببندید و ترشی را در جای خنک و دور از نور خورشید نگهداری کنید. ترشی آلبالو را در دمای اتاق به مدت یک تا 2 هفته نگهداری کنید تا به طعم دلخواه برسد.
نکات تکمیلی برای تهیه ترشی آلبالو
همان طور که دیدید تهیه ترشی آلبالو کار سختی نیست و می توانید خیلی راحت در فصل تابستان این ترشی را برای تمام سال خود تهیه کنید اما خوب است در حین تهیه آن نکات مهم برای تهیه و حفظ آن را هم بدانید.
نسبت سرکه به آلبالو برای تهیه ترشی آلبالو با سرکه سفید
برای تهیه ترشی آلبالو باید نسبت سرکه سفید به آلبالو حدود یک به 2 یا یک به سه باشد. یعنی به ازای هر 2 تا 3 واحد آلبالو، 1 واحد سرکه سفید باید بهره ببرید.
نسبت نمک به آلبالو در تهیه ترشی آلبالو
با توجه به این که نمک به تنظیم اسیدیته و نگهداری ترشی یاری می نماید. برای هر یک کیلوگرم آلبالو، حدود 10 تا 15 گرم نمک دریایی یا نمک طعام بهره ببرید
استفاده از سرکه سیب به جای سرکه سفید
می توانید به جای سرکه سفید از سرکه سیب در تهیه ترشی آلبالو استفاده کرد. استفاده از سرکه سیب در تهیه ترشی آلبالو هم یک گزینه خوب و متداول است. البته در کنار استفاده از سرکه می توانید ترشی آلبالو را با روش های دیگر هم تهیه کنید. طرز تهیه ترشی آلبالو به روش های مختلف را در کتاب کاله بخوانید.
استفاده از آلبالوی منجمد به جای آلبالو تازه
در طرز تهیه ترشی آلبالو با سرکه سفید می توانید از آلبالوهای منجمد به جای آلبالوهای تازه در تهیه این ترشی استفاده کرد. در واقع، استفاده از آلبالوهای منجمد برای تهیه ترشی باعث می گردد بتوانید در تمام طول سال هر زمان که لازم داشتید ترشی آلبالو تهیه کنید. فقط توصیه می گردد آلبالوی منجمد را برای تهیه دوباره نشویید چون افزودن آب اضافی به مخلوط ممکن است تعادل مواد را به هم بزند و بر طعم و کیفیت نهایی ترشی تاثیر منفی بگذارد.
منبع: کتاب کاله