طرز تهیه مربای گل محمدی (گل سرخ)
به گزارش مجله بیزبینگ، مربای گل سرخ یا مربای گل محمدی با استفاده از برگ گل تازه یا خشک گل محمدی تهیه میشود. در اینجا با طرز تهیه مربای گل سرخ تازه آشنا شوید.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - گل محمدی یا گل گلاب نام نوعی گل رز است که از آن گلاب می گیرند. گل محمدی از دیرباز در ایران کشت میشده و از تیره رزاسه و قسمت قابل مصرف آن گلبرگ و ماده مؤثرهٔ آن تانن است.
در برزک، نیاسر، قمصر، کاشان، اصفهان، دهستان لاله زار کرمان، داراب (لایزنگان) فارس و شهر میمند فارس از آن گلاب می گیرند و برخی آنرا هم تقطیر می نمایند.
محصول عمده گل محمدی، گلاب، اسانس و گلبرگ خشک می باشد، که از آنها در صنایع دارویی، عطرسازی، فراورده های بهداشتی و آرایشی و صنایع غذایی استفاده می شود. مصارف دارویی آن بیشتر در درمان دردهای رماتیسمی، قلبی، تقویت اعصاب و معده و برطرف برخی از سردردها بوده و در تهیه شربت گل سرخ، مربا و در صنایع شیرینی پزی و تهیه بستنی نیز استفاده می شود.
سالانه گلاب و اسانس ایران به کشورهای حوزه خلیج فارس و کشورهای اروپایی از جمله فرانسه و انگلستان صادر می شود،.
در اینجا قصد داریم طرز تهیه مربای گل سرخ تازه را به شما آموزش دهیم که یکی از معطرترین و خوشمزه ترین انواع مرباست که در جهان نظیر آن پیدا نمی شود. علاوه بر این طرز تهیه انواع مربا با طعم های دیگر را در پایان قرار داده ایم که می توانید از آموزش های آن ها اسفاده نموده و خودتان در منزل آن ها را به آسانی تهیه کنید. با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه مربای گل سرخ تازه
گل محمدی تازه | 500 گرم |
شکر | 1 کیلوگرم |
آبلیمو | 1 ق مرباخوری |
هل | ¼ق چای خوری |
آب | 1 لیتر |
طرز تهیه مربای گل سرخ تازه
- برای تهیه مربای گل سرخ تازه ابتدا گلبرگ ها را جدا نموده و داخل ظرفی پر از آب قرار دهید تا کمی خیس بخورد و گرد و غبار و آلودگی های آن جدا شود و بعد خوب شسته و آبکشی کنید.
- با گلبرگ ها به آرامی رفتار کنید تا له نشده و خراب نشوند.
- وقتی آب اضافه گل برگ ها رفت، آن ها را روی یک تکه پارچه تمیز پهن کنید تا کاملا آب اضافه آن ها گرفته شود.
- سپس با یاری قیچی، گلبرگ ها را خرد کنید.
- حالا سراغ آب و شکر رفته و آن ها را باهم مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا قوام بیاید.
- وقتی شربت به غلظت رسید، گلبرگ ها را داخل شربت بریزید و حدود نیم ساعت زمان بدهید تا گل ها بپزند.
- سپس آبلیمو، دانه هل خردشده و (در صورت تمایل) یکی دو قطره رنگ خوراکی به مربای گل سرخ تازه اضافه کنید و اجازه دهید به جوش بیاید.
- وقتی یک جوش کوچک زد، شعله را خاموش کنید.
- در این مرحله، یک دم کنی روی قابلمه مربا قرار دهید و حدود 2 ساعت زمان دهید تا دم بکشد و شربت به خورد گل ها برود و مربا خوشرنگ شود.
- بعد از خنک شدن، مربا را داخل ظرف شیشه ای دردار ریخته و داخل یخچال نگهداری کنید.
از قلم نیاندازید که دانه های هل را در بیاورید و مربا را داخل شیشه بریزید.
چند نکته درباره تهیه مربای گل سرخ تازه
- این مربا حتما باید با گل محمدی مناطق کوهستانی تهیه شود. گل های مناطق کویری مثل کاشان بسیار تلخ هستند و فقط با چندین و چندبار جوشاندن و دور ریختن آب آن، تلخی شان گرفته می شود که در این صورت دیگر هیچ خاصیتی از گل محمدی باقی نمی ماند.
- برای اطمینان ار نوع گلبرگ می توانید به صورت خام از گل ها بخورید و ببینید که تلخ هستند یا خیر.
- معمولا مربای گل سرخ را با میل می نمایند.
امیدواریم این مربای خوش رنگ و معطر را با استفاده از دستور سایت خبرنگاران تهیه نموده و از طعم بی نظیر آن ها لذت ببرید. نوش جان.
منبع: setare.com