هر بیمار مرگ مغزی می تواند جان شش نفر را نجات دهد

به گزارش مجله بیزبینگ، علی اکبر ولایتی گفت: هر مورد مرگ مغزی در صورت اهدای عضو در زمان مناسب می تواند جان یک تا شش نفر را نجات دهد، اما به دلیل ناآشنا بودن عموم مردم به مفهوم غیرقابل نجات بودن بیمار مرگ مغزی و رضایت ندادن به اهدای عضو، نه تنها مورد مرگ مغزی فوت می نماید بلکه شانس زندگی 1 تا 6 ایرانی نیازمند به پیوند عضو نیز از بین می رود.

هر بیمار مرگ مغزی می تواند جان شش نفر را نجات دهد

به گزارش خبرنگاران رییس بیمارستان دکتر مسیح دانشوری در مراسم جشن شفا و و بزرگداشت روز ملی اهدای عضو، اهدای زندگی که به مناسبت بزرگداشت روز ملی اهدای عضو با حضور جمعی از مسئولان، صاحبنظران و اساتید حوزه اهدا و پیوند اعضا و خانواده های اهداکننده،هنرمندان،ورزشکاران و پیشکسوتان امروز در تالار ابن سینا دانشکده پزشکی دانشگاه شهید بهشتی برگزار گردید، ضمن تقدیر از ایثار و فداکاری خانواده های اهداکنندگان، با اشاره به رشد سریع علم پیوند اعضا در کشور، ایران را پرچمدار پیشرفت پزشکی در طول تاریخ برشمرد و تدریس 600 ساله کتاب بوعلی سینا در دانشکده های پزشکی شرق و غرب جهان را یادآور شد.

وی کوشش متخصصان و پزشکان در حوزه پیوند و درک و فرهنگ بالای مردم در اهدای عضو را دو عامل مهم و موثر در پیشرفت سریع علم پیوند که قله پزشکی است،دانست و گفت: از نظر جمعیت و مدت آغاز پیوند عضو شاید در جهان مقام تک رقمی داشته باشیم.

ولایتی در ادامه سخنان خود گفت: متاسفانه هر2 تا 5 ساعت یک ایرانی که به دلیل بیماری های پیشرفته قلب ، ریه ، کلیه و کبد در لیست انتظار پیوند عضو است به دلیل نرسیدن عضو مناسب، جان خود را از دست می دهد این در حالیست که تقریبا معادل همین تعداد موارد مرگ مغزی وجود دارد که می توانند اهدا کننده عضو باشند و جان بیماران را نجات دهند.

رییس بیمارستان دکتر مسیح دانشوری گفت: هر مورد مرگ مغزی در صورت اهدای عضو در زمان مناسب می تواند جان یک تا شش نفر را نجات دهد، اما به دلیل ناآشنا بودن عموم مردم به مفهوم غیرقابل نجات بودن بیمار مرگ مغزی و رضایت ندادن به اهدای عضو، نه تنها مورد مرگ مغزی فوت می نماید بلکه شانس زندگی 1 تا 6 ایرانی احتیاجمند به پیوند عضو نیز از بین می رود.

ولایتی به 1706 اهدای عضو در سال 97 در کشور اشاره و اظهارکرد: یک سوم این اهدای عضو در بیمارستان مسیح دانشوری صورت گرفته است و در هر قسمتی از ایران که کسی احتیاج به عضو داشته باشد، انتقال عضو به سرعت صورت می گیرد.

وی اضافه نمود: 100 ریه و 250 پیوند قلب در این بیمارستان صورت گرفته و لازم است رشته پیوند عضو را در جهان به صورت پیشتاز ادامه دهیم.

ولایتی با بیان اینکه از لحاظ اهدای عضو در منطقه حرف اول را می زنیم، اظهارکرد: ما پزشکان توانمند و مردمی فهیم داریم و اولین پیوند ریه حدود 15 سال گذشته در کشور انجام شد و کسی که این پیوند را دریافت نموده در قید حیات است و باید دانست که اهدا و پیوند عضو می تواند جان بسیاری از بیماران را نجات دهد و فرصت دوباره ای برای زندگی اهدا کند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در سرانجام این مراسم از تمبر ویژه اهدای عضو با حضور دکتر علی اکبر ولایتی - رییس بیمارستان دکترمسیح دانشوری،دکتر آقاجانی - رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر جان بابایی - معاون درمان وزارت بهداشت، دکتر ایرج فاضل، دکتر مهدی شادنوش - رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماریهای وزارت بهداشت، دکتر سیم فروش و هنرمندانی چون احمد نجفی، علیرضا داوودنژاد و...رونمایی شد.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 2 مرداد 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: bizbing.ir شناسه مطلب: 166

به "هر بیمار مرگ مغزی می تواند جان شش نفر را نجات دهد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "هر بیمار مرگ مغزی می تواند جان شش نفر را نجات دهد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید