اگر شما هم به لاکتوز شیر حساسیت دارید، بخوانید

به گزارش مجله بیزبینگ، سلامت نیوز: مصرف روزانه لبنیات ضرورت دارد، اما متاسفانه بعضی افراد به علت اینکه تصور می نمایند لبنیات طبع سردی دارد از مصرف آن خودداری می نمایند که باید توهم سردی لبنیات از جمله ماست را از فکر مردم دور گردد. بیماران زیادی هستند که به شدت دچار کمبود کلسیم هستند و می گویند ماست یا شیر سردی است و به ما نمی سازد.

اگر شما هم به لاکتوز شیر حساسیت دارید، بخوانید

گیسو شریفی کارشناس تغذیه، توضیحاتی در رابطه با حساسیت به لاکتوز شیر و جایگزین های مناسب آن آورده است. اینکه تشخیص داده می گردد برخی از گروه های غذایی سردی یا گرمی هستند مخالفتی با این مسئله نیست هرچند که با آن موافق هم نیستم و در بسیاری از موارد این مسئله صدق نمی نماید. اینکه دانشمند بزرگ ابوعلی سینا طبایع را دسته بندی نموده که برخی طبع سرد دارند، برخی طبع گرم دارند، برخی بلغمی و برخی صفراوی هستند با این مخالفتی ندارم و کار بسیار ارزشمندی بوده، اما اینکه افرادی با دانش اندک بیایند از این طبقه بندی سوءاستفاده نمایند به شدت با این قضیه مخالف هستم. متاسفانه برخی با دو ماه یا سه ماه گذراندن دوره طب سنتی و با سواد پایین به خودشان اجازه می دهند وارد حیطه درمان شوند.

در افرادی که دچار آسیب های مغزی و بیماری های اعصاب می شوند پزشکان دارو هایی تجویز می نمایند که فرد را خواب آلود می نماید و باید ساعات طولانی تری به مغز و اعصاب خود استراحت بدهند. در خصوص مواد غذایی هم ما چنین واکنش های شیمیایی و بیوشیمیایی داریم که این واکنش ها منجر به یکسری حالت ها در فرد می گردد، اما اینکه عامیانه بگوییم همه سردی ها بد است و همه گرمیجات خوب است این تشخیص غلطی است.

بیماری مراجعه نموده بود که به علت اینکه دچار سردی می شده به صورت مداوم از مواد غذایی با طبع گرم استفاه می نموده و دچار سکته مغزی شده است. یکی از افراد مدعی طب سنتی و مداخله گر در امر درمان به وی گفته بود که سردی برایت خوب نیست گرمیجات مثل عسل و زنجبیل بخور در حالی که عسل باعث فعالیت مغزی شدیدتری می گردد و اکسیداسیون بالاتری ایجاد می نماید و این فرد را در خطر نقص عضو قرار می دهد یعنی اعصابش ترمیم نمی گردد و فلجی که در بدنش ایجاد شده ماندگار می گردد. متاسفانه دو ماه یا سه ماه دوره تماشا در طب سنتی باعث اجازه دخالت عوام در امر درمان شده است و تشخیص و تجویز های غلط انجام می دهند.

شیر در اثر یکسری فعالیت های تخمیری تبدیل به ماست می گردد. ماست همان پروتئین ها و کلسیم شیر را دارد، اما قابلیت جذب کلسیم ماست نسبت به شیر اندکی کمتر است. در شیر ما 13 درصد کلسیم یونیزه داریم و 40 درصد کلسیم متصل به پروتئین داریم. کلسیم یونیزه یعنی حالت بسیار فعال و قابل تحرک بسیار بالا در این ماده غذایی کلسیم وجود دارد که این قدرت اتصال بالا باعث می گردد هیچ چیزی جلودار جذب و ورود آن به داخل خون نگردد، ولی 40 درصد کلسیمی که متصل به پروتئین است یک روند کندتری را طی می نماید که آن هم نسبت به کلسیم گیاهی بسیار قوی تر است یعنی حالت 5 به 3 است.

برخی می گویند اگر ماست بخوریم سردی مان می گردد این ربطی به مصرف ماست ندارد بلکه مواد غذایی جانبی باعث حساسیت های غذایی می شوند و واکنش های تحریکی یا عدم پذیرش نسبت به برخی مواد غذایی دیگری ایجاد می نمایند بنابراین اگر افراد با مصرف ماست دچار مشکل می شوند باید به مشاور و کارشناس تغذیه مراجعه نمایند که اگر نقص آنزیمی دارند یا یک اختلال تغذیه ای ناشی از حساسیت های غذایی برای برخی از انواع پروتئین های گیاهی دارند این نقص ها را تشخیص داده و درمان گردد. بعد از رفع کردن نقص آنزیمی در فرد می بینیم تمام مواد غذایی که فرد قبلا نسبت به آن واکنش منفی نشان می داد دیگر چنین نیست.

ضرورت دریافت لبنیات به این علت است که احتیاج روزانه ما به لبنیات بین 900 تا 1500 میلی گرم بر حسب قدرت استخوان بندی افراد است این توده استخوانی تا 20 سالگی رشد طولی و قطری دارد و از 20 سالگی تا 30 سالگی فقط رشد قطری دارد که این بانک کلسیم ما است برای زندگانی پس از 30 سالگی تا سرانجام عمر حالا اگر در طول دوران رشد و بعد از آن برای تحکیم استخوان ها ذخیره خوبی از کلسیم نداشته باشیم ما با پوکی استخوان ، پیری زودرس، شکستگی های متعدد و نرمی استخوان روبرو خواهیم شد.

اگر کسی دچار عدم تحمل لاکتوز شیر است می تواند از ماست استفاده کند. ماست جایگزین خیلی خوبی در مواردی است که فرد دچار عدم تحمل لاکتوز شیر است. لاکتوز قند شیر است که برخی افراد آنزیم آن را در بدن خود ندارند که ممکن است از نوزادی به طور ژنتیکی این آنزیم را در بدن نداشته باشند که یک نقص آنزیمی است، اما برخی این آنزیم را در بدن داشته اند، ولی بعد از دو یا سه سالگی، چون شیر مصرف ننموده اند بدن این افراد دیگر این آنزیم را فراوری نمی نماید که با مراجعه به کارشناس تغذیه می توانند تحت درمان قرار گیرند.

امیدوارم شرایطی برای افراد ایجاد گردد که بتوانند به راحتی به مشاوره تغذیه دسترسی داشته باشند و نظام درمانی ما همان طور که علم اثبات نموده است تغذیه را در خط اول درمان قرار دهد با این کار هزینه های درمان به شدت پایین می آید و از بسیاری از بیماری های پیشگیری می گردد و بسیاری از بیماری ها به سادگی درمان می شوند.

پ

منبع: برترین ها
انتشار: 23 مهر 1403 بروزرسانی: 23 مهر 1403 گردآورنده: bizbing.ir شناسه مطلب: 2364

به "اگر شما هم به لاکتوز شیر حساسیت دارید، بخوانید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اگر شما هم به لاکتوز شیر حساسیت دارید، بخوانید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید