درمان های غذایی در برابر آلودگی هوا
به گزارش مجله بیزبینگ، ویتامین C یکی از قوی ترین آنتی اکسیدان ها است، بنابراین اگر می خواهید با اثرات آلودگی مقابله کنید، باید بیش از پیش به مصرف این ویتامین اهمیت بدهید.
از پروفایل ما وبلاگ حامد دیدن نمایید.
آلودگی هوا می تواند خطر ابتلا به آسم، برونشیت، مسائل پوستی، مسائل روانی، سرطان و بیماری های قلبی را بالا ببرد. سالانه در جهان، هفت میلیون نفر در اثر آلودگی هوا می میرند.
به گزارش نشریه بریتانیایی Evening Standard خبر خوب این است که بین آنچه می خوریم و سطح محافظت ما در برابر آلودگی هوا ارتباط وجود دارد؛ بنابراین می توانیم برای محافظت از خود، تغییرات ساده ای در رژیم غذایی مان ایجاد کنیم.
در این میان مصرف آنتی اکسیدان ها بسیار مهم است. آنتی اکسیدان ها اثرات رادیکال های آزاد تولید شده در نتیجه ورود ذرات سمی هوا به بدن را خنثی می کنند. رادیکال های آزاد، مولکول های ناپایداری هستند که می توانند باعث التهاب شوند و خطر ابتلا به بیماری های مختلف و پیری زودرس را تسریع کنند.
ویتامین C یکی از قوی ترین آنتی اکسیدان ها است، بنابراین اگر می خواهید با اثرات آلودگی مقابله کنید، باید بیش از پیش به مصرف این ویتامین اهمیت بدهید. بدن نمی تواند این ویتامین حیاتی را تولید یا ذخیره کند، بنابراین مهم است که شما روزانه آن را در رژیم غذایی خود بگنجانید. فلفل چیلی، توت سیاه، پرتقال، کلم پیچ، کیوی و کلم بروکلی منابع خوبی از این ویتامین هستند.
بعید به نظر می رسد که کمبود ویتامین E داشته باشید، اما اگر به دنبال محافظت در برابر آلودگی هوا هستید، بهتر است از اهمیت آن آگاه باشید. ویتامین E محلول در چربی است، بنابراین خوردن چربی های غذایی با کیفیت خوب، به جذب این ویتامین کمک می کند. روغن زیتون، تخمه آفتابگردان، بادام، فندق و آووکادو غنی از این ویتامین هستند.
اما مطالعات، مصرف اسید های چرب امگا 3 را با کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو ناشی از آلودگی هوا مرتبط کرده است. منابع غذایی این اسید های چرب محدود هستند. اگر غذا های غنی از امگا 3 نمی خورید، ممکن است بخواهید مکمل این اسید چرب را مصرف کنید، مخصوصاً اگر گیاه خوار هستید. ماهی، دانه های کتان، دانه های چیا و گردو سرشار از امگا 3 هستند.
به دلیل فعالیت آنتی اکسیدانی، بتاکاروتن نقش بسیار مهمی در کنترل التهاب ناشی از آلودگی دارد. بتاکاروتن موجود در میوه ها و سبزیجات قرمز و نارنجی و همچنین سبزیجات برگ دار، در بدن تبدیل به ویتامین A می شود و دارای خواص ضدالتهابی (و ضد پیری) است.
منبع: دویچه وله
منبع: فرادید