کیک خیس شکلاتی و نکات طلایی طبخ آن

به گزارش مجله بیزبینگ، کیک خیس شکلاتی یکی از کیک های خوشمزه است که دارای بافت نرمی می باشد و در دهان زود آب می گردد. این کیک را می توان به راحتی در منزل تهیه کرد و با تزئین مناسب آن، در مراسم مختلف مورد استفاده قرار داد. در این مقاله با نکات طلایی طبخ این کیک آشنا شوید.

کیک خیس شکلاتی و نکات طلایی طبخ آن

کیک خیس از جمله کیک هایی است که هواداران زیادی دارد. این کیک دارای بافت لطیفی است و رطوبت موجود در آن دلچسبی و حس خوب خوردن این کیک را دو چندان می نماید. کیک خیس در انواع مختلفی طبخ می گردد و یکی از خوشمزه ترین انواع آن که از محبوبیت خاصی برخوردار است کیک خیس شکلاتی است. این کیک از شکر، شیر، تخم مرغ، پودر کاکائو، و آرد تهیه می گردد و سسی دارد که هم در داخل آن و هم برای تزئین کیک مورد استفاده قرار می گیرد و از نظر ظاهر شبیه کیک با تزئین شکلات است. در این مقاله سعی داریم شما را با همه نکات طلایی پخت این کیک خوشمزه و تزئین آن آشنا سازیم، پس برای طبخ بی دردسر یک کیک عالی این مطلب را از دست ندهید.

مواد لازم برای تهیه کیک خیس شکلاتی

شکر1/5 لیوان (معادل 300 گرم)
شیر1/5 لیوان (معادل 350 گرم)
روغن مایع1 لیوان
پودر کاکائو4 قاشق غذاخوری سر پر
تخم مرغ3 عدد
وانیل1/2 قاشق چایخوری
آرد سفید قنادی2 لیوان سرخالی (معادل 250 گرم)
بکینگ پودر1/2 قاشق چایخوری
خلال بادام، خلال پسته، گردو، شکلات چیپسی رنگی، میوه برای تزئینبه میزان لازم

طرز تهیه سس برای کیک خیس شکلاتی

  1. شکر را در یک ظرف مناسب بریزید.
  2. شیری که از نیم ساعت قبل از یخچال خارج شده و به دمای محیط رسیده، به شکر اضافه کنید.
  3. نصف روغن (1/2 لیوان) را به مواد فوق اضافه کنید.
  4. پودر کاکائو را به مواد اضافه کنید.
  5. مواد را برای مدت 1 دقیقه با قاشق خوب به هم بزنید و مخلوط کنید.
  6. مواد را با دور کند همزن برای چند دقیقه خوب مخلوط کنید تا از حالت آبکی و رقیق خارج گردد.
  7. سس آماده است، یک لیوان سرخالی از سس را جدا کنید تا برای بعد از پخت کیک مورد استفاده قرار گیرد و بقیه را برای داخل کیک کنار بگذارید.

طرز تهیه کیک خیس

  1. تخم مرغ ها را که از نیم ساعت قبل از یخچال خارج شده و به دمای محیط رسیده، در ظرفی بشکنید و وانیل را به آن اضافه کنید.
  2. تخم مرغ و وانیل را با همزن مخلوط کنید و حدود 7 الی 8 دقیقه هم بزنید تا پف کند و کرم رنگ و غلیظ گردد.
  3. بقیه سسی که در لیوان نریخته اید به تخم مرغ اضافه کنید و به مدت 15 دقیقه با همزن بزنید تا خوب مخلوط شوند.
  4. نصف دیگر روغن (1/2 لیوان) را به مواد اضافه نموده و با همزن در حد چند ثانیه هم بزنید. زیاد هم نزنید چون در غیر اینصورت پف تخم مرغ می خوابد.
  5. آرد را با بکینگ پودر مخلوط کنید و آن را در 4 مرحله با الک به مواد اضافه کنید و آرام با لیسک مخلوط کنید. مخلوط کردن در این مرحله باید دورانی باشد و فقط در یک جهت مواد را زیر و رو کنید تا آرد با مواد مخلوط گردد.
  6. برای اطمینان از اینکه گلوله آرد در مواد نمانده است چند ثانیه مواد را با همزن مخلوط کنید.
  7. مواد کیک آماده است، می توانید آن را در قالب بریزید. برای اینکه کیک به قالب نچسبد، در یک کاسه کوچک نصف قاشق غذاخوری روغن جامد را با یک قاشق سر صاف آرد خوب مخلوط کنید تا یکدست گردد، سپس کف و کناره های قالب را تا بالا با آن چرب کنید، و مواد را تا نیمه در قالب بریزید.
  8. قالب را در فری که از قبل در حرارت 180 درجه سانتیگراد گرم نموده اید به مدت 45 دقیقه در طبقه وسط و روی توری قرار دهید.
  9. سسی که کنار گذاشته بودید در یک قابلمه بریزید . آن را تا حدی که قل بخورد، گرم کنید تا بوی روغن آن از بین برود و یکنواخت گردد. سپس اجازه دهید تا خنک گردد و به دمای محیط برسد.
  10. با یک خلال چوبی کیک را امتحان کنید، اگر مواد به خلال نچسبید آن را از فر خارج کنید و کمی قالب را تکان دهید تا کیک از قالب جدا گردد.
  11. قسمت گنبدی روی کیک را با چاقو جدا کنید و با یک خلال همه جای کیک را سوراخ کنید. سپس بلافاصله تا کیک داغ است نیمی از سس را روی همه قسمت های کیک بریزید.
  12. ده دقیقه صبر کنید تا سس جذب کیک گردد و آن را از داخل قالب برگردانید. پشت کیک را هم با خلال سوراخ کنید و بقیه سس را روی کیک و کناره های آن بریزید. دو قاشق از سس را برای تزئین نگه دارید.
  13. وقتی سس جذب کیک شد، آن را به ظرف مورد نظر منتقل کنید و برای تزئین کیک کمی از سس را با پشت قاشق روی کیک بمالید و آن را با خلال پسته، خلال بادام، گردو، انواع میوه و ... به سلیقه خود تزئین کنید.

نکات مهم و طلایی طبخ کیک خیس

  • برای تهیه سس بهتر است ظرفی با دیواره های بلند انتخاب کنید تا سس به بیرون نپاشد.
  • چون مواد سس رقیق و آبکی هستند برای هم زدن سس با همزن یکی از پایه های همزن را خارج کنید تا مواد به اطراف پاشیده نگردد.
  • پودر کاکائو هر چه تیره تر و با کیفیت تر باشد، کیک خوشرنگ تر می گردد.
  • کناره های قالب را تا بالا چرب کنید تا کیک بتواند پف کند و بالا بیاید.
  • قالب را تا نیمه با مواد پر کنید، اگر بیشتر از نیمه پر کردید بهتر است ولی اگر کمتر از نیمه پر گردد، کیک پف نمی نماید.
  • هرگزدر تهیه این کیک به جای بکینگ پودر از جوش شیرین استفاده نکنید زیرا بکینگ پودر باعث بهتر شدن رنگ کاکائو در کیک می گردد.

    در صورتی که شما نیز تجربیاتی در این زمینه دارید، با دیگر مخاطبین این صفحه در میان بگذارید

منبع: ستاره
انتشار: 15 بهمن 1399 بروزرسانی: 15 بهمن 1399 گردآورنده: bizbing.ir شناسه مطلب: 1445

به "کیک خیس شکلاتی و نکات طلایی طبخ آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کیک خیس شکلاتی و نکات طلایی طبخ آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید